Logo

pangolin voorkant goud
pangolin achterkant goud

pangolin achterkant sprite
pangolin voorkant sprite

pangolin voorkant grijs
pangolin achterkant grijs

Voorjaarsbeeldje 2019, 3D print Opgerolde Pangolin

Het liefst zou ik de Pangolin omarmen. Aaibaar is hij alleen niet. Zijn schubben zijn een harnas, ondoordringbaar voor roofdieren. Behalve voor het roofdier mens. Ik geef dit dier een gezicht om mijn schuldgevoel een plek te geven en verwondering een kans. Verdiep me in de soort: zijn voorkomen, gedrag en verhaal.

Dit keer gaf de steen de doorslag. Een oeroud stuk Serpentijn lag al op mij te wachten en vormde zich onder mijn handen tot een Pangolin. Vervolgens ben ik in een, voor mij, nieuwe techniek gedoken om het beeldje te reproduceren.

Dit jaar geen gietsel van brons maar een 3D print. Gemaakt van biologisch afbreekbaar PLA – of gerecycled plastic. Dier en milieu vormen een onlosmakelijk geheel. Zo komt alles bij elkaar, vertel ik mijn verhaal en zegt het zich voort.

Wat is een Pangolin?
De Pangolin is een schubdier, ook wel geschubde miereneter genoemd, en komt voor in Azië en Afrika. Net als egels rollen ze zich op bij gevaar. Zo zijn ze een makkelijke prooi. Ze worden bejaagd voor hun vlees, dat in sommige landen een delicatesse is. Ook hun schubben zijn gewild, die zouden een niet -aangetoonde medicinale werking hebben.

Voorjaarsbeeldje 2019 bestellen
Opgerolde Pangolin, 3D print (10x12x6cm) voor € 170,-
De 3D print van de Pangolin is te bestellen in drie verschillende kleuren:

  1. Beige/Goud, biologisch afbreekbaar PLA
  2. Groen, gerecyclede Sprite flessen
  3. Grijs gemêleerd , gerecyclede doorzichtige flessen

Neem contact op via het Contactformulier om te bestellen.