Logo
aq_block_1

Penning, brons

Ode aan de Haas

De haan op de kerktoren van Leegkerk heeft het beste uitzicht, maar waar zijn de hazen gebleven?

Zelfs Goa krijgt geen lucht van ze. Het is oktober en meestal zien we nogal wat hazen rondlopen in de weilanden rond het gehucht Leegkerk, helaas vandaag niet. Dan maar naar het beeldje gaan kijken wat ik net gemaakt heb voor de komende WinterWelvaart, ook om nog even de laatste wijzigingen aan te brengen, voor ik de mal ga maken en de wasmodellen naar de gieterij breng.

Ik zie nogal wat diersoorten onderweg naar mijn atelier in Den Horn. Laatst een lijstje bijgehouden van alle soorten, het zijn er meer dan dertig. Vooral veel verschillende soorten vogels en rond de tien soorten zoogdieren.

Met sommige dieren is het zo dat ik er lang over doe voor ik een aanleiding heb om ze te maken. Op mijn wensenlijstje staan de buizerd, de reiger en de haas. Al jaren kijk ik gefascineerd naar het gedrag en de beweging van de haas. Door de interesse van Goa, die ik maar niet meer los laat onderweg naar mijn atelier, ben ik ook weer beter gaan kijken. Hoewel de meeste hazen ervandoor gaan, zijn er enkele die het aandurven om te blijven zitten of liggen. Vaak plat in het gras of in een bolletje met de oren plat naar achter. Zo komt het dat ik het beeldje de vorm van een penning heb gegeven.

Wat een prachtig dier, meestal in beweging maar ook roerloos, houden ze dan hun adem in? Is het achter elkaar aan zitten een spel? En dan die lange poten en die grote oren. Hoe beter ik kijk hoe mooier ik ze vind, een "Ode aan de Haas" is op zijn plaats.

aq_block_3

Ode aan de Haas

Bestellen

Ode aan de Haas is nog wel te betellen maar de aanbieding is niet meer geldig. Na 23 december 2018 kost de penning € 250
________________________________

Ode aan de Haas, Penning van Brons is mijn beeldje voor de WinterWelvaart van dit jaar.

WinterWelvaart in Groningen is dit jaar gepland van 21 t/m 23 december.
Ook dit jaar exposeer ik mijn beelden op M.S. Tarakan, samen met Anke Slooff.
De penning en veel andere (nieuwe) beelden zullen daar te zien zijn.

Ode aan de Haas, penning, brons
Bestellen via Contactformulier

aq_block_5
aq_block_6