Logo

Grutto Brons

Opdrachten voor het maken van beelden van dieren is een van mijn werkzaamheden in het atelier. Soms maak ik dan dieren die ik anders niet zo gauw gemaakt zou hebben. Waarom niet? Dat is een moeilijke vraag, maar meestal is het zo dat ik zelf zoveel ideeën heb dat ik er gewoon niet aan toe kom.
De grutto is zo'n dier dat ik ben gaan maken omdat iemand dat graag wilde. Ik kom ze in het voorjaar tegen onderweg naar mijn atelier en maak ook wel foto's, als het me lukt, maar ze zitten vaak te ver weg voor mijn (kleine) telelens. Of ze suizen over me heen omdat er ergens in de buurt jongen zitten die ik dan heel soms als ik geluk heb in het gras zie scharrellen. Dus als iemand mij dan vraagt om een Grutto te maken is het niet zo moeilijk om ja te zeggen!
Kijk ook bij; Opdrachten
Wel heb ik al ooit een een Jonge Grutto gemaakt omdat ik die in een aflevering van Vroege Vogels voorbij zag komen. Dat was een ontroerende aflevering, de Jonge Grutto werd door boeren beschermd die mee doen aan een later maai ritme, het gras wordt later gemaaid en ze bakenen de nesten van de jonge vogels af.
Kijk op mijn website; Fiona Zondervan

aq_block_2
aq_block_3