Logo

Opdrachten

In opdracht maak ik beelden, gevelstenen, reliëfs en penningen voor b.v. een herdenking of schenking.
Ik heb mij vooral toegelegd op het maken van beelden van dieren, maar een mens is ook maar een dier, dus portretten van mensen zijn een welkome afwisseling en zeer inspirerend om te maken.

Pelikaan voor Sanquin, zaandam

aq_block_2

Pelikaan, opzet in ijzerdraad

aq_block_3

Pelikaan in boetseerwas

aq_block_4

Portret man, brons

aq_block_5

Bij de gieterij met portret van klei

aq_block_6
aq_block_7
aq_block_8

Grutto

De grutto is onlangs gekozen tot Nationale vogel. Dat werd bekendgemaakt door Vroege Vogels en Vogelbescherming Nederland. Maar dit is niet de reden dat ik de opdracht kreeg een grutto te maken voor particulieren. Deze prachtige vogel is, en wordt, vaak door de opdrachtgevers gezien en is een soort boegbeeld in hun tuin geworden.
In oplage van 8 stuks vervaardigd.

Grutto, brons, 60 cm hoog

aq_block_10

PaardenParade

Een nieuwe, permanente kunst- en cultuurroute die de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schermer en Graft-De Rijp met elkaar verbindt. In de zomer van 2015 zijn de eerste kunstobjecten te zien in een cultuurhistorische route door stad, pittoreske dorpen, polders en weilanden. Hellen van Meene (fotografe) doet ook mee aan dit project en laat Fiona hiervoor haar hondje "Ringo"maken!

aq_block_12
aq_block_13
aq_block_14
aq_block_15
aq_block_16
aq_block_17
aq_block_18

PLAQUETTE van BRONS (2015)
"Slag bij Noordhorn"

Een van de manieren om belangrijke historische gebeurtenissen te herdenken is in de vorm van een monumentaal aandenken. Fiona Zondervan kreeg de opdracht een een herdenkingsplaquette te maken die aan de Molen Fortuna zal worden bevestigd. Fiona vertelt zelf hoe ze tot haar bijzonder ontwerp kwam ........

Meer lezen? Zie:
Website Schansenkrijg

aq_block_20